Skip to main content

Vandring i Dolomittene

Vandring i Dolomittene!

Opplev de fantastiske Dolomittene med sine mektige fjelltopper, storslagne utsikt og et mylder av stier og mer eller mindre krevende løyper. Du kan selv velge om du vil vandre lange eller korte turer. På denne turen kan vi by på vandring i storslått alpelandskap med behagelig klima. Her kan du nyte et opphold i imponerende naturlandskap, og du kan bli med på flere vandreturer i dette flotte området med perfekt fjelltopper som kulisser.

Vi skal til landsbyen Cavalese i Val di Fiemme på ca. 1000 moh. Der bor vi på hyggelige Hotel Bella Vista****. Hotellet ligger sentralt til i den vakre og gjestfrie landsbyen og har eget spa-senter og svømmebasseng. Hotellfruen Paola, er en travel og blid dame med mange jern i ilden. Hun tilbyr vandringsturer til alle sine hotellgjester og leder selv de daglige vandreturene. Lunsjmatpakke har vi med oss på hver tur.

Med kabelbaner går turene opp i fjellene. For de som ønsker en god vandringsøkt får man nok mest ut av dette ved å følge etter Paola. Om man ønsker å ta det mer med ro kan man rusle på egen hånd langs godt merkede turstier. Uansett får man nyte fantastisk utsikt underveis og gjerne ta en pause på en av de mange koselige alpehyttene langs veien. Finn fram turklær og godt fottøy og bli med på en aktiv og spennende tur til Italia!

Hvor krevende er turen?
Vanskelighetsgrad MEDIUM

For denne turen bør man være vant til å vandre, inneha god fysisk form og god kondisjon. Det er en fordel å ha vandret i lignende terreng tidligere, men ikke et krav. Det er til tider bratte opp- og nedstigninger, som kjennes spesielt godt i benmuskulaturen. På flere av turene befinner man seg på 2-3000 meters høyde over havet, noe man merker på luften. Vandreguiden tilpasser programmet best mulig for at man skal få akklimatisert seg i forhold til høyden. For det meste vandrer man i naturlandskap – på stier, stein, grus og gress. Det finnes ingen elementer av ekstrem karakteristikk på denne turen.


Dagsprogram

Dag 1:     Norge - Milano - Cavalese
Dag 2-7:  Cavalese - Vandringer i Dolomittene
Dag 8:     Cavalese - Venezia - Norge

 

DAG 1     Norge - Milano - Cavalese
Vi reiser med SAS på morgenen fra Bergen og Stavanger til Oslo. Derfra går flyet direkte til Milano, Malpensa flyplass. Busstransport fra flyplassen til Cavalese, ca. 4 timer. Vi er fremme ved Hotel BellaVista på ettermiddagen, hvor vi sjekker inn og kan benytte dagen til å slappe og bli litt kjent i området. Om kvelden samles vi til middag på hotellet.

DAG 2-7  Opphold i Cavalese - vandringer i Dolomittene
Vi har satt av 6 hele dager til vandring i dette praktfulle landskapet.
Dersom man ikke ønsker å ta del i en vandring, er det helt greit. I Cavalese finner man interessante severdigheter, som f.eks. Palazzo della Magnifica Comunità di Fiemme som tidligere var fyrstebiskopenes sommerresidens. Men, for de som ønsker å vandre hver dag vil reiseleder og vår kombinerte hotellvertinne og vandreguide, Paola, ta de med på tur!

Dagsprogram og turløype avhenger av vær og føre, og det er vandreguiden som avgjør hvor ferden går fra dag til dag. 
Under følger noen eksempler på turer som kan gjennomføres dersom været ligger til rette for det;

Pordoi (med heis)
Vandreturen på Pordoipasset (2240 moh) over Canazei i Val di Fassa begynner med en tur i gondolbanen opp til det 2947 meter høye Sass Pordoi, ved den sørvestlige grensen i Sella-fjellets område. Herfra går det en sti opp til Pordoi-fjellpasset, og her begynner den alpine turløypen No 627 som fører til Rifugio Boè, som delvis følger Alta Via delle Dolomiti – “Dolomittenenes highway”. Her kan vi nyte et bisart “månelandskap”. Løype No 638 fortsetter i retning Piz Boè-fjellet med sitt kors på toppen, så videre til den lille trehytten Capanna Fassa som ligger på 3.156 meters høyde. Herfra er det en vakker 360 graders utsikt over Dolomittenes fjelltopper som Fanes, Marmolada og Sassolungo.

Lavazè passet
Ved foten av det hvite og det svarte hornet ligger Oclini passet på 1900 meters høyde. Vi begynner ved Lavazè passet (som er et perfekt cross country område om vinteren) og går til hytten Ora (1 time), deretter videre til Oclini passet (30 minutter). Inntil da er veien lett og uten store høydeforskjeller. Etter ytterligere tre kvarter, nå med bratt stigning, når vi frem til toppen av “Det Hvite Horn” med en storslått 360 graders utsikt, hvor vi kan iaktta den populære geologiske side av Bletterbach.

Alpe Cermis (med heis)
Det spesielle landskapet omkring Lagorai er kjennetegnet ved en porfyr kjede (vulkansk steinart) og de mange fjellsjøer. Vår tur går fra Paion del Cermis (2240 moh) til toppen av Cimon del Tò della Trappola (2.480 moh). Her nyter vi den mest spektakulære utsikten Dolomittene kan by på; Pale di San Martino, Catinaccio, Latemar og breen Marmolada. Turen fører først forbi de fem små Bombassel-sjøene og så ned til sjøen Lagorai, som er den største i denne gruppen (28 meter dyp og 106 m2 stor). Denne turen varer 6-7 timer. Gondolbane og lift direkte fra Cavalese.

Val di Cembra 
Rullende åser, dype skoger og sjøer samt frodige grønne enger er typisk for Cembradalen. Dalen er også kjent for sine fruktbare jordarter og for å by på mye solskinn. Dette gjør dalen til et yndet sted for dyrking av vinranker. Her finnes derfor stor produksjon av høykvalitetsviner - samt utsøkt grappa. I denne dalen besøker vi et utsalgssted for kropp- og ansiktskrem, laget på lokale urter - og vi besøker en vingård,  inkludert vinsmaking og lunsj. En deilig dag! 
 

DAG 8   Cavalese - Venezia - Norge
Etter en tidlig frokost gjør vi oss klare for buss-turen som nå går til flyplassen i Venezia. Vi flyr med SAS, via København, kl. 10:30 tilbake til Norge.

 

REISEFAKTA VANDRING DOLOMITTENE

Avreisedato
17. - 24. jul 2019
31. jul - 07. aug 2019

 

Pris per person
Avreise 17. juli; fra Bergen, Stavanger og Oslo, kr. 15 190,-
Avreise 31. juli; fra Bergen, Stavanger og Oslo, kr. 14 990,-

Inkludert i prisen
Flyreisen Norge - Milano/Venezia t/r
Transport fra/til flyplass i Milano/Venezia
7 netter i dobbeltrom på hotell Bellavista****
7 frokost, 7 middag (inkl. Trentino-middag), 6 piknik lunsj
6 vandreutflukter med lokal engelsktalende vandreguide
Transport til vandreturene
Vin eller grappasmaking (en av vandredagene)
Byskatt
Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg i prisen per pers.
Enkeltrom kr. 2 000,-
Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- per bestilling.

 


Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet