Skip to main content

Vandring i Cinque Terre

Ørsmå ansamlinger av nydelige fargerike hus, - høyt oppe på klippene eller helt nede i vannskorpen.
Svingete og smale veier og stier som fører deg inn mellom fiken- og sitrontrær, gjennom olivenlunder - eller kanskje forbi klestørken som flagrer i en hage.
Smilene du møter på din vei. Lukten av frisk sjøluft. Smaken av det deilige middelhavskjøkkenet.

Det er ikke vanskelig å forstå at mennesker opp gjennom alle tider har vært tiltrukket av de fem små fiskerlandsbyene, Cinque Terre. 


Som å vandre i et postkort

Ikke langt fra Toscana, i provinsen La Spezia, klamrer de fem fiskerlandsbyene seg fast til berget, med det azurblå havet liggende tett inntil, som en lunt og deilig teppe. Et syn som nesten tar pusten fra deg, og som gir inntrykk så sterke at de må synke inn lenge etter du har kommet hjem. Du sitter igjen med en følelse av å ha vært i et kunstverk, og en del av noe større. Dette er kanskje et av de aller vakreste og mest unike steder du noensinne vil kunne oppleve.   

Vandring i Cinque Terre er av Reisemagasinet Vagabond kåret som en av verdens 15 beste fotturer, og bør finnes på enhver vandreentusiasts "bucket list". 
Hele området er også å finne på Unescos liste over verdensarven.  


Kart og kompasse, eller lokal guide?

Man kan klare seg helt fint på egenhånd i Cinque Terre, også uten kart og kompass. Men en veldig god grunn til å slå følge med en lokal guide gjennom landskapet er at du får med deg så utrolig mye mer. En som viser og forteller deg om alt det fantastiske du ser, og som beretter om historien og kulturen. En som gir deg personlige tips til hvilken café du skal velge for å få det friskeste ølet, eller hvor de beste badeforholdene er å finne. 

Cinque Terre er perfekt for deg som setter pris på passelig lange turstier og uendelig idyll i den genuine og utrolig vakre naturen.
Perfekt for deg som verdsetter roen og freden. For her finnes ikke støy fra biler og mopeder. Her finnes hverken fast-food-kjeder eller maset fra høyteknologiske moter.
Derimot finnes tid ... Tid til å utforske. Til å lukte og smake. Til å skue utover havet og horisonten.   

Vet du forresten hvorfor husene i Cinque Terre er så fargerike? Det er fordi at når fiskerne var ute på havet, ønsket de å kunne se sine hus og hjem på avstand ... 


Reise alene - sammen? 

På Tide Reiser sin vandreferie i Cinque Terre vil du oppleve et fellesskap og samhold, med vandringer og middager sammen med likesinnede. Det spiller ingen rolle om du reiser alene eller sammen med noen du kjenner. Her blir man inkludert og en naturlig del av gruppen. Hver vandring foregår med lokal guide, i tillegg til reiselederen som er med under hele reisen.
Det familieeide hotellet i den hyggelige landsbyen Deiva Marina sørger for en fin ramme rundt hele reiseopplevelsen.  
 

Tide Reiser hjelper dere gjerne med forslag til skreddersydd gruppereise for vennegjengen eller bedriften.

Ta kontakt for en uforpliktende prat.
Tlf. 05505 - reiser@tide.no