Skip to main content

Vår kundefavoritt - Vandring Nerja

Vi vandrer "på gamle stier"!

TiDE gjentar suksessen fra 2017 og 2018 på Costa del Sol med unike vandringer til eksempelvis El Fuerte, El Cielo og Caminito del Rey! Og trenger du en hviledag innimellom, er du selvsagt velkommen til det.
 

Nerja ligger ca. 50 km øst for Malaga, og er et ypperlig utgangspunkt for vandring om vinteren. Byen er også en relativt ny ferieby, og omtales gjerne som sjarmerende, vakker og rolig. Her er kontrastene passe store. Fra strandlinjen med sin nydelige promenade ved Middelhavet - til fjellene som ruver i bakgrunnen. På torget sitter "gamlekara" og diskuterer som alltid, og en gang i blant kimer klokkene i barokkirken fra 1600-tallet til messe. I byen går forretnings- og dagliglivet sin vante gang.

Vi bor behagelig på Parador de Nerja 4****

Ideen om paradorene kom til på 20-tallet, og gikk ut på å etablere hoteller for fritidsaktiviteter på unike steder, samt å ta vare på historiske bygninger og spanske mattradisjoner. Den aller første paradoren ble åpnet av kong Alfonso XIII i oktober 1928, og var nybygget. Etter hvert har Paradorene blitt en statlig del av turistsatsingen i Spania. Alle de 98 Paradorene har en gjennomgående god standard, samt noe unikt ved seg – som eksempelvis beliggenheten eller andre særegenheter. Flere av paradorene er som nevnt opprettet i gamle historiske bygninger, som slott eller klostre.Vår parador ligger nydelig til på en klippe over stranden i Nerja.

 

PROGRAM

DAG 1                    BERGEN – MALAGA – NERJA
Vi drar med Norwegians direkterute fra Bergen, og ankommer Malaga om ettermiddagen. Her venter vår buss for å ta oss til den vakre, pittoreske småbyen Nerja. Under oppholdet skal vi bo på et av Spanias mange paradorer, Parador de Nerja. Hotellet holder fire stjerner og ligger på en klippe ovenfor stranden Burriana på Spanias solkyst.

                                VANDRINGER PÅ SOLKYSTEN
Denne uken kan man være med på vandring hver dag sammen med vandreguide og reiseleder. Det er vandreguiden som ut i fra vær og føre bestemmer hvilken turløype som er mest trygg og hensiktsmessig fra dag til dag. Under får dere presentert vandringene man kan få oppleve under oppholdet, og hvilken vandring som er planlagt hvilken dag. 
 

DAG 2                    FRIGILIANA
Dette er en "bli-kjent-tur" - en enkel vandring og en fin anledning å bli litt bedre kjent med hverandre og med terrenget. Varighet ca. 3 timer hver vei. Vi går fra hotellet til fots tur/retur, langs småveier og på noen stier - i moderat tempo. Siste delen går oppover i et uttørket elveleie. Nedover igjen går vi gjennom den nyere delen av byen langs vei, frem til stedet hvor vi tok av mot elveleiet. Frigiliana er en såkalt "hvit by" fra maurertiden, og kan skilte med flere prisbelønninger for "Spanias vakreste landsby". Hvitkalkede hus og smale gater hvor blomster i alle regnbuens farger duver utover veggene gjør sitt til at svært mange turister forelsker seg i den lille fjellandsbyen. Det er funnet spor etter bosetting her som er datert tilbake til 3.000 år før vår tid. Vi får litt rusletid her før vi vandrer tilbake til hotellet. Middag i samlet lag på hotellet om kvelden. 

DAG 3                     EL FUERTE
Vi skal vandre til El Fuerte, som er 976 meter over havet og det høyeste av fjellene bak Frigiliana. Vi går fra sentrum, gjennom byen til Castillo de Lizar og følger stien videre over Pinarillo Espeso til El Fuerte. Høydeforskjell på ca. 690 meter. Varihet ca. 4-5 timer. 
Dette fjellet har omtrent mytestatus i området, da det var her oppe byens mauriske befolkning søkte ly når kong Ferdinan og dronning Isabellas kristne hær nærmet seg i år 1492. Spanjolene brukte listige knep for å overvinne araberne, og bandt lykter på hundrevis av sauer som de sendte opp mot El Fuerte om natten. Araberne brukte alle brannbombene sine på å forsvare seg mot det de trodde var den spanske hæren, men ble neste morgen overrasket. Et stort og blodig slag fant dermed sted på El Fuertes topp, og så godt som hele Frigilianas befolkning ble utslettet. 

Det er en voldsom historie å ha i bakhodet på veien opp, ikke minst når man tenker på hvor ekstra krevende det må ha vært å bestige fjellet i frykt. Men turen opp byr også på noen unike utsyn, med stadig variasjon mellom Middelhavet og kystbyene - og den barske og øde nasjonalparken Sierra de Tejeda. Vandringen  har noen tøffe stigninger, men forutenom disse er den ikke krevende. 

DAG 4                      CAPISTRANO - FRIGILIANA 
Dagen begynner med busstur opp til forstedet Capistrano hvor vi begynner vandringen. I dag skal vi vandre på sti over en fjellkjede, og på grusvei frem til punktet hvor vi krysser elven Chillar. Herfra følger vi stien vestover inn til Frigiliana. Turen er ca. 13 km lang, og det går litt opp og ned i vekslende terreng. Det blir retur med buss fra Frigiliana tilbake til hotellet. 

DAG 5                      CAMINITO DEL REY
Også i dag begynner vi med en busstur på ca. 2 timer til området hvor dagens vandring har sitt utgangspunkt. Hundre meter over elven Guadalhorce, i canyonen Desfiladerao del los Gaitanes, med sine mektige, loddrette og flere hundre meter høye fjellvegger - der henger Caminito del Rey. Hele stien er ca. 7,7 km. lang, men ikke særlig krevende fysisk. Det er gjerne andre ting som derimot blir mer krevende på denne turen, for når man sier at stien "henger" så er det faktisk ment bokstavelig. Under finnes stort sett luft, samt restene etter den gamle stien. Og her skal vi vandre. 
Opprinnelsen til stien er fra 1905, da det ble bygget en anleggsvei for to kraftverk nede i gjelet. Stien fikk sitt navn da kong Alfonso XIII gikk den for å åpne demningen. Caminito del Rey betyr Kongens sti. Nå er stien renovert, trygg å ferdes på og gjenåpnet for turister som ønsker en annerledes og spektakulær vandring. Den nye stien ble åpnet i 2015, og består av plankegang med gjerder av stålvaiere. Stien er grundig festet til fjellveggen. Men en advarsel er på sin plass. Turen anbefales ikke dersom du har høydeskrekk.
Om man derimot ikke er redd for høyder vil nok dette bli en fantastisk opplevelse! Retur med buss tilbake til hotellet om ettermiddagen. 

DAG 6                      EL CIELO
Vår buss venter og tar oss på en liten tur til Maro. Her er vårt utgangspunkt for dagens vandring, og det er også her vi tar bussen tilbake til hotellet. Denne dagen skal vi bestige El Cielos topp! El Cielo, som kan oversettes til Himmelfjellet, er 1508 meter høyt og troner bakenfor Nerja i majestetisk prakt. Fjellets beliggenhet nær kysten gir en spesielt nydelig utsikt fra toppen. På veien opp passerer man noen ruiner og ubebodde hus, og på et tidspunkt kommer man til en liten rygg som strekker seg utover mot havet. Herfra åpenbarer plutselig hele kysten mot øst seg, og man se helt til Motril - faktisk helt til Sierra Nevada i klart vær! Her er det lurt å ta seg en liten pust i bakken, for nå starter alvoret. Fra rygge går det pent bortover en liten stund, før vi kommer til det aller siste stykket som er bratt og hardt. Men opp kommer vi - og for en belønning vi får på toppen ved korset! En unik og spektakulær topptur. 
Denne turen er på 15 km. totalt, har 1400 meter i høydeforskjell og tar ca. 7 timer. 

DAG 7                     ÅPENT PROGRAM
Av erfaring vet vi at mange liker å ha denne dagen til å ta seg rundt på egenhånd og gjøre sine egne opplevelser. Noen vil kanskje ta turen til de flotte og verdensberømte dryppsteinsgrottene i Nerja. Vi vil avtale fellesopplegget for denne dagen kvelden i forveien. 

DAG 8                     NERJA - MALAGA - BERGEN 
Det blir god tid til å nyte litt mer av Nerja etter eget ønske, før vi tidlig ettermiddag drar mot flyplassen i Malaga for vår returreise til Norge. 

 

REISEFAKTA
Vandring Nerja
På Gamle Stier

8 dager / 7 netter

02. - 09. februar 2019

For annen dato - se her!

Avreisested: 
Bergen lufthavn Flesland
På forespørsel fra Oslo lufthavn Gardermoen
 
Pris per person kr. 12 500,- 


Inkludert i grunnprisen per pers. ; 
* Fly Bergen - Malaga, t/r 
* Busstransport flyplass-hotell, t/r 
* 7 netter i delt dobbeltrom på Parador de Nerja
* 7 frokost, 7 middag, 6 piknik lunsj
* 6 vandringer
* Vandreguide
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per pers. ;
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 3 000,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.