Skip to main content

Vandring Nerja - "På Nye Stier"

Vi utvider vår suksess med vandringer i områder rundt Nerja på Costa del Sol - og i 2019 kan du bli med på nye spektakulære stier!  
 

De som har vært med oss til Nerja tidligere, og blant annet sett El Cielo og Caminito del Rey, vet at dette området har et unikt og nydelig landskap som innbyr til vandring og oppdagelser. Helge Tveit, vår kjentmann og vandreekspert, har nå trakket opp "nye stier" - og her får man blant annet med seg det storslagne og karakteristiske fjellandskapet El Torcal, og den butte høyden La Maroma med sine drøye 2000 meter over havet. Som tidligere vil man kunne delta på både lette og krevende vandringer, og man står fritt til å ta seg en hviledag om ønskelig.  

Vi bor behagelig på Parador de Nerja 4****

Ideen om paradorene kom til på 20-tallet, og gikk ut på å etablere hoteller for fritidsaktiviteter på unike steder, samt å ta vare på historiske bygninger og spanske mattradisjoner. Den aller første paradoren ble åpnet av kong Alfonso XIII i oktober 1928, og var nybygget. Etter hvert har Paradorene blitt en statlig del av turistsatsingen i Spania. Alle de 98 Paradorene har en gjennomgående god standard, samt noe unikt ved seg – som eksempelvis beliggenheten eller andre særegenheter. Flere av paradorene er som nevnt opprettet i gamle historiske bygninger, som slott eller klostre.Vår parador ligger nydelig til på en klippe over stranden i Nerja.

Nerja ligger ca. 50 km øst for Malaga, og er et ypperlig utgangspunkt for vandring om vinteren. Byen er også en relativt ny ferieby, og omtales gjerne som sjarmerende, vakker og rolig. Her er kontrastene passe store. Fra strandlinjen med sin nydelige promenade ved Middelhavet - til fjellene som ruver i bakgrunnen. På torget sitter "gamlekara" og diskuterer som alltid, og en gang i blant kimer klokkene i barokkirken fra 1600-tallet til messe. I byen går forretnings- og dagliglivet sin vante gang.


PROGRAM

DAG 1                    BERGEN – MALAGA – NERJA
Vi drar med Norwegians direkterute fra Bergen, og ankommer Malaga om ettermiddagen. Her venter vår buss for å ta oss til den vakre, pittoreske småbyen Nerja. Under oppholdet skal vi bo på et av Spanias mange paradorer, Parador de Nerja. Hotellet holder fire stjerner og ligger på en klippe ovenfor stranden Burriana på Spanias solkyst.

                                VANDRINGER PÅ SOLKYSTEN
Denne uken kan man være med på vandring hver dag sammen med vandreguide og reiseleder. Det er vandreguiden som ut i fra vær og føre bestemmer hvilken turløype som er mest trygg og hensiktsmessig fra dag til dag. Under får dere presentert vandringene man kan få oppleve under oppholdet, og hvilken vandring som er planlagt hvilken dag. 
 

DAG 2                    TORRE DEL MARO
Dette er «bli-kjent-turen» - en enkel vandring og en fin anledning å bli litt bedre kjent med hverandre og med terrenget. Varighet ca. 3-4 timer (alt ettersom). Fra hotellet går vi langs Burrianastranden til den lille nabolandsbyen Maro. Turen går langs veien gjennom kulturlandskap – dels på grusvei og dels med fast dekke. Vi passerer den vakre gamle akvedukten når vi går gamleveien. Fra landsbyen går vi til fyrtårnet ved Maro. Derfra går vi tilbake samme vei. Vi tar oss litt tid til å se på Maro, og går derfra opp til senteret for Nerja grottene (Cuevas de Nerja).

DAG 3                    ACEBUCHAL
Vi starter dagen med en bussreise forbi Frigiliana og videre retning Torrox. Vi går av bussen der veien mot Acebuchal begynner, og det er også her vi blir plukket opp på slutten av dagen. Vi går langs denne veien, som er kjørbar men lite beferdet. Den snor seg frem ca. 3 km til Acebuchal Alto. Underveis tar vi oss tid til å snakke litt om området og historien. Fremme i Acebuchal gjør vi et lite stopp ved restauranten El Acebuchal. Her får vi i oss en liten forfriskning og smakebit, før vi så går videre forbi Capilla Antonio og stien oppover mot høydedraget. Denne følger vi opp til ca. 600-700 meter til en kryssende sti vi følger østover. Den går over i en kjørbar grusvei som vi følger til vi kommer til Venta Cebollera. Derfra går vi i et uttørket elveleie til Acebuchal. Vi tar samme vei tilbake som da vi kom, og blir hentet av bussen. Varighet på ca. 5 timer. Enkel å gå, men med litt stigning. 

DAG 4                    FUENTE DEL ESPARTO - PINARILLO  
Også i dag starter vi med en busstur til Maro, hvor vi begynner vandringen. Vi går opp stien til ruinene av Cortijo de Rufino (møllerens hus), og herfra følger vi veien som går opp mot El Cielo. I stedet for å følge videre mot El Cielo, tar vi av på stien til venstre – mot Fuente del Esparto og videre langs et høydedrag. Stigningen er et par hundre meter med fortreffelig utsikt. På toppen går vi gjennom et skar og begynner nedstigningen. Vel nede kommer vi til en kjørbar grusvei, som vi følger til Fuente del Esparto. Dette er den eneste vannkilden hvor man kan fylle på friskt drikkevann, også sommerstid. Vi følger grusveien videre forbi Casa de Mineros et stykke, tar av til venstre og oppover en liten dal, til El Pinarello som er et picnic område. Herfra følger vi grusveien som går i retning mot Cuevas de nerja, men tar av etter en stund og går langs et gammelt tråkk ned til det uttørrede elveleiet. Vi følger elveleiet nedover, før vi går opp til ruinene av Fabrica San Joaquin. På veien passerer vi under motorveien, og går til fots samme vei tilbake til hotellet som tidligere i uken. Turen tar ca. 5-6 timer, og er noe mer krevende enn de to forrige. 

DAG 5                    EL TORCAL
El Torcal er et meget spesielt fjellparti som har et sjeldent geologisk landskap, og står på trappene til å bli tatt inn på UNESCO's berømte liste over verdensarven.  Fjellpartiet består av store områder med flate og avrundede kalksteiner, lag for lag opp på hverandre. Noen steder kan det se ut som stabler med tallerkner. Et utrolig skue når det ikke er tåke. Denne turen er derfor væravhengig, og vi vil ta en alternativ tur dersom været er dårlig. Vi drar fra hotellet med buss til naturparken El Torcal. Vi kjører i retning Malaga, og tar av i retning nord mot byen Antequera. Vel fremme tar vi først turen inn i informasjonssenteret for å få en orientering om naturparken. Etterpå går vi til startpunktet for de to godt merkede stiene gjennom området som er enkle og følge. Vi legger opp til individuell spasering, og alle møter ved bussen på et gitt tidspunkt.  


DAG 6                      LA MAROMA
Maroma er en butt fjelltopp som man kan se fra Nerja, med sine 2068 meter over havet. Vi drar fra hotellet om morgenen. Kjøreturen er i seg selv en opplevelse som gir et godt inntrykk av landskapet i La Axarquia, området vi befinner oss i. Vi går av i landsbyen Canillas de Aceituna, 646 moh. Vi går gjennom denne, oppover en tydelig markert sti som fører oss opp til toppen. Det er en gammel ferdselssti som går opp til Casa de la Nieve (snøhuset). Turen er totalt ca. 18-19 km, temmelig seig og med stigning – men ikke bratt. En spektakulær topptur! Vi beregner 8 timer. Ned igjen samme trase. Om kvelden blir det retur fra landsbyen til Nerja og hotellet. 

DAG 7                     ÅPENT PROGRAM
Av erfaring vet vi at mange liker å ha denne dagen til å ta seg rundt på egenhånd og gjøre sine egne opplevelser. Noen vil kanskje ta turen til de flotte og verdensberømte dryppsteinsgrottene i Nerja. Vi vil avtale fellesopplegget for denne dagen kvelden i forveien. 

DAG 8                     NERJA - MALAGA - BERGEN 
Det blir god tid til å nyte litt mer av Nerja etter eget ønske, før vi tidlig ettermiddag drar mot flyplassen i Malaga for vår returreise til Norge.


REISEFAKTA
Vandring Nerja
På Nye Stier

8 dager / 7 netter

09. - 16. februar 2019

For annen dato - se her!

Avreisested: 
Bergen lufthavn Flesland
På forespørsel fra Oslo lufthavn Gardermoen

Pris per person kr. 12 500,- 


Inkludert i grunnprisen per pers. ; 
* Fly Bergen - Malaga, t/r 
* Busstransport flyplass-hotell, t/r 
* 7 netter i delt dobbeltrom på Parador de Nerja
* 7 frokost, 7 middag, 6 piknik lunsj
* 6 vandringer
* Vandreguide
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per pers. ;
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 3 000,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling).

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.