Skip to main content

Vandring Sierra Nevada

De fabelaktige andalusiske alper!

Mellom badestrendene i Malaga på den ene siden, og de snødekte toppene i fjellkjeden Sierra Nevada på den andre, finner vi de hvite sjarmerende landsbyene i solsiden. Husene er bygget i typisk berberstil, med flate tak. På avstand ser det ut som sukkerbiter. Tomatplantene klatrer oppetter de hvitkalkede husveggene, og de fleste balkongene har en overdådig blomsterprakt.  

I dette området skal vi dra på oppdagelsesferd. Fra landsby til landsby, men også langt fra allfarvei i den storslagne naturen i Las Alpujarras. Vi vandrer mellom oliven- og fikentrær, ved dype elvedaler og terrakotta fargede kløfter, forbi templer og på åpne sletter og høye topper. Utsikten er enestående - enkelte steder er det ved klart vær mulig å se Afrika.
På de frodige terrassene dyrkes aprikos, avocado og urter.  

De første 6 nettene bor vi i den sjarmerende hvite byen Capileira - som er den landsbyen med høyest beliggenhet i Poqueira dalen. Den er derfor også et perfekt utgangspunkt for vandringer i området. Den siste natten bor vi i Malaga. 


P R O G R A M 

Dag 1          Bergen – Malaga – Capileira  
Vi flyr med Norwegian fra Bergen direkte til Malaga. Herfra blir vi transportert til Capileira og vårt hyggelige hotell, Finca Los Llanos****, for 6 netter. Med sin beliggenhet høyt oppe i Poqueira-dalen, ca. 1500 meter over havet, er Capileira et naturlig utgangspunkt for vandringer i alle retninger. På en klar dag kan man se like til Marokko. Her skal vi nyte dagen og lade batteriene godt til de kommende vandredagene. Det blir også muligheter for en kort landsbyvandring i Capileira. Vi spiser middag i samlet lag hver kveld på hotellet. Hotellet har også et utendørs svømmebasseng, så ta gjerne med badeklær. 

Dag 2          Bubion og Pampaneira (oppvarming) – ca. 5 km.  
Dagens vandring blir nedover til Bubion og Pampineira, som sammen med Capileira utgjør «de hvite landsbyene». Disse landsbyene i Alpujarra er de tre med vakrest beliggenhet og virkelig balsam for kropp og sjel å vandre gjennom. De er også de mest typiske av de hvitkalkede andalusiske landsbyene, og er i dag populære for turister med sine butikker, kaféer, veverier, kunsthåndverksteder – og ikke minst lokal mat, som ost og skinke. Det er siesta frem til klokken 17, men noen butikker har alltid åpent. Dagens vandring er av det lette slaget. Vi sparer på kreftene til de kommende vandredagene og blir plukket opp av buss i Pampineira (hele hjemveien går nemlig oppover).  

Dag 3          O Sel Ling – ca. 8 km. og 450 høydemetre 
Vi starter vandringen like etter frokost, og skal i dag først spasere på god sti i kraftig nedstigning til elven nedenfor Capileira. Turen går så videre oppover, og vi skal inn på Sulayr-stien på den andre siden. Målet med vandringen er ryggen ovenfor det tibetanske buddhist-senteret, O Sel Ling (som betyr «Lysets sted»). En vakker vandring.

Dag 4          La Taha – ca. 11 km. og 250 høydemetre 
Dagens vandring går fra hotellet til landsbyen Pitres og La Taha dalen. Vi går innom andre landsbyer som hører til området, eks. Ferreirola og Atalbeirar. La Taha betyr «maurisk styre» på arabisk. Naturen her er mindre dramatisk og det er også ofte litt varmere.  
Her bodde det maurere frem til midten av 1600-tallet, da de som ikke ønsket å konvertere ble forvist fra landet. De fleste bosatte seg i Marokko der både naturen og landsbyene er ganske lik de vi finner i Las Alpujarras. Hvem som er påvirket av hvem er vanskelig å si, men de karakteristiske kronglete og smale gatene, og de flate takene med spesielle hattelignende piper er uansett like sjarmerende. 

Dag 5          Caminos Reales - ca. 12 km og 600 høydem. 
I dag skal vi vandre fra La Taha området, fra landsbyen Mecina Fondales. Etter en liten stund befinner vi oss ved elven Tevelez. Vi krysser elven og vandrer opp i fjellet med nydelig utsikt over La Taha området, terrasser og landsbyer. Forhistoriske broer og ruinene etter gamle vannmøller er også andre flotte oppdagelser langs stien som fører oss sikk-sakk oppover.

Dag 6          Gruvearbeidernes sti – 9 km og 620 høydem.  
Vi starter dagen med frokost, før vi gjør oss klar for en kort busstransport til byen Orgiva. Herfra skal vi vandre «Gruvearbeidernes sti» - hvor man går gjennom en dal opp til de gamle gruvene, som var hovednæringen i området i mange ti-år. På toppen vil vi ha en nydelig utsikt over landsbyen, dalen og Sierra i bakgrunnen.

Dag 7          Capileira – Malaga (liten vandring til Bubion) 
Etter frokost tar vi farvel med Finca Los Llanos. Vi sjekker ut og gjør klar bagasjen som skal inn i bussen. Den som ønsker kan vandre den korte strekningen ned til Bubion for å ta inn de siste landsby-inntrykkene. I Bubion blir vi plukket opp av bussen vår, som tar oss med til Malaga. Turens siste natt tar vi på Hotel Casual del Mar*** - som ligger sentralt til i Malaga. Middagen tar vi i samlet lag på restaurant i sentrum denne kvelden.

Dag 8          Malaga – Bergen  
Vi kan nyte frokosten lenge. Faktisk kan vi nyte Malaga by lenge også før vi til slutt må dra til flyplassen for vårt direktefly med Norwegian kl. 20 tilbake til Bergen. Her er mye å se og oppleve i Malaga, og om man ikke ønsker å dra rundt på oppdagelsesferd er det også en deilig by å bare ta livet med ro i. På ettermiddagen drar vi i samlet tropp med buss fra Malaga til flyplassen.

 

R E I S E F A K T A 

8 dager / 7 netter 

3.- 10. sept. 2019  

Pris per pers. kr. 14 700,- 
 

Inkludert i grunnpris per pers.:  

- Flyreisen Bergen-Malaga t/r 
- Busstransport til/fra flyplass 
- Busstransport ifm. vandringer iht. program 
- 7 overnatting i delt dobbeltrom 
- 7 frokost, 7 middag  
- 6 vandringer  
- Lokal engelsktalende vandreguide med på vandring 
- Reiseleder fra Tide Reiser 

Evt. tillegg per pers.:  
- Enkeltromstillegg kr. 2 000,- 
- Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,- 

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling).