Skip to main content

Vandring i Toscana, Italia

Vi skal til Toscana for å utforske urørt, vakker natur og oppleve genuin gjestfrihet i en herlig avslappet atmosfære! 

Vi skal få se og oppleve mye på våre vandringer. Og når dagens strabaser er over hviler vi på et lite og sjarmerende familiehotell helt nede ved havet i småbyen Castiglione della Pescaia.
Signora Mirella håndterer gryter og kar på kjøkkenet i tillegg til å ha det overordnede ansvaret på hotellet. Hennes ekspertise ligger i toskansk cuisine – for ikke å glemme lekre kaker ... 

Les mer om vårt dagsprogram og reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Området her kalles også for Maremma. Her får du mat laget på gamle tradisjonelle oppskrifter og kortreiste råvarer, med en enkelhet som både forbløffer og begeistrer. Noen påstår at maten gjenspeiler mentaliteten i Toscana; rett frem og ekte.

  De gylne strendene i Maremma blir ansett som den reneste kystlinjen i hele Italia, og rundt deg på alle kanter har du utsikt til rullende åser, oliventrær, vinranker og vingårder. Rett og slett det som mange anser som ikonisk for Toscana.
  I disse fabelaktige omgivelsene drar vi på oppdagelsesferd med en lokal, engelsktalende vandreguide, i tillegg til vår egen faste og trygge reiseleder.

 • Dag 1: Norge - Roma/ Toscana

  Vi flyr med KLM fra Bergen, Oslo og Stavanger via Amsterdam til Roma. Ved ankomst tar vår transferbuss oss med nordover til vårt sjarmerende familieeide hotell i Castiglione della Pescaia, en fin liten kystby ca. 2.5 timer fra flyplassen ved Roma. Hotellet ligger flott til helt nede ved sjøen. Her skal vi bo syv netter med frokost og middag inkludert.

 • Dag 2: Kyststien - De fem viker

  I dag skal vi gå en rundtur ved kysten. Først på oppsiden over åsen fra Puntone di Scarlino opp til Poggio Sentinella (ca. 216 moh), deretter nedover igjen til Torre Civette. Hele området kalles La Riserva Naturale delle Bandite di Scarlino (Naturreservatet Banditten fra Scarlino).
  Fra Torre Civette går vi tilbake igjen, men nå langs den vakre kysten. På kyststien vil vi passere flere små viker som eks. Cala Civette, Cala Violina, Cala Martina, Cala Le Donne og Cala di Terra Rossa. I en av disse vikene tar vi frem matpakkene våre og nyter en velfortjent lunsjpause.

  Vandringens lengde: ca. 13 km
  Vandringens varighet med pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 200 meter
  Området: kysten av Maremma

 • Dag 3: Maremma Regionspark

  Dagens vandring starter ved kirken i landsbyen Alberese, litt syd for byen vi bor i. Vi skal i dag vandre i Maremma regionspark, en 90 km2 stor grønn oase som strekker seg langs kysten mellom Principina a Mare og Talamone. Her finnes et rikt dyreliv som lever fritt, som muldyr, rev og dådyr. I denne regionsparken finner vi Monti dell’ Uccellina - Uccellina fjellene. Med sitt høyeste punkt på rundt 415 moh. forstår vi at det ikke er snakk om de mest svimlende høyder. Men til toppen skal vi, hvor vi blir belønnet med en fortryllende utsikt.

  Vandringens lengde: ca. 9.6 km.
  Vandringens varighet med pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 300 meter, både opp og ned
  Området: Maremma regionspark

 • Dag 4: Øyen Elba og Monte Capanne

  Øya Elba er Italias tredje største øy etter Sicilia og Sardinia, og den største i den Toskanske skjærgården. Nylig har den blitt en del av Toscana Archipelago Parc Nationale (den toskanske skjærgård-nasjonalpark), sammen med andre øyer som Pianosa, Capraia, Motecristo, Giglio og Giannutri. Øya har en 147 km. lang kyst, og det høyeste fjellet, Monte Capanne, rager 1019 moh. Men det Elba kanskje er aller mest kjent for, er å ha vært stedet hvor Napoleon Bonaparte ble sendt i eksil i 1814, etter å ha tapt kampen om Europa. Herfra klarte han, på smart vis, å lure britene som patruljerte, for så å flykte tilbake til Frankrike og Paris hvor han red inn i triumf og gjenvant tronen.

  Nå er det ikke de historiske perlene som er grunnen til vårt besøk på Elba. Også her finner man nydelig terreng for vandring. Dette er den desidert hardeste vandringen, opp til Elbas høyeste topp – og gå fra 5 moh. til 1019 moh. De som ikke føler seg i god nok form til denne turen, kan utforske øya på egenhånd. Vi begynner ved havnen Marina di Campo og går oppover en gammel sti til tettstedet San Piero in Campo, ansett som den viktigste landsbyen på sørsiden av Monte Capanne, Vi følger brosteinsbelagte gater et lite stykke, før vi tar stien ved La Piane, hvor man kan se at det fremdeles finnes aktiv gruvevirksomhet for granitt. Vi skal passere en vannmølle, granitt-steinbrudd fra romertiden og romerske søyler. Det er lite trær her, men likevel svært grønt med mye cistus og gyvel. Midt i vandringen vil vi komme til et utsiktspunkt – Colle della Grottaccia, og befinner oss da på 645 meters høyde. Vi stopper og nyter utsikten mot sør før vi tar for oss siste etappe opp til Monte Capannes topp – 1019 meter over havet.

  Vandringens lengde: ca. 20 km
  Vandringens varighet med pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: ca. 1 000 meter opp / ca. 750 meter ned
  Området: På Elba, fra Marina di Campo til Poggio

 • Dag 5: Hviledag

  Denne dagen gjør du akkurat slik du vil. Om du ønsker å slappe av i og rundt hotellet, gjøre deg bedre kjent med den faktisk meget severdige byen vi bor i, rusle rundt i havnen eller sole deg på stranden – det bestemmer du. Mange forskjellige butikker, restauranter, barer og kafeer finnes her også.

 • Dag 6: Siena og Crete Senesi

  Siena, av mange regnet som den vakreste byen i Italia, ligger i sentrum av Toscana. Byen er også kjent for å holde et hestekappløp to ganger i året, kalt «Palio». Arrangementet finner sted på byens vakre torg Piazza del Campo. Det er fra denne plassen dagens vandring har sitt utspring, og også denne dagen kan bli stri for noen. I dag skal vi gå langt, nesten 27 km. Men det er ikke snakk om store oppoverbakker, vi skal mest vandre i nedoverbakker. Vi begynner ved Porta Romana, og veien vi går på er en del av pilegrimsleden Via Francigena som strekker seg fra Roma og nordover til Frankriket og England. Den ble brukt av biskop Sigeric av Canterbury som i året 990 gikk fra Canterbury i England til Roma. Vi skal også passere et kjent museum, Ospedale di Santa Maria della Scala. Dette var et av Europas første sykehus, og her tok de hånd om foreldreløse barn, fattige, syke – og i tillegg gav de også husly til de mange pilegrimene som passerte på sin lange ferd.

 • Dag 7: Saturnia

  På turens siste vandring skal vi begynne i Montemerano, og vi går langs grønne marker og oliven-trær. Landskapet er ganske bedagelig uten de store oppoverbakkene. Dagens mål er spa-byen Saturnia – som har fått sitt navn etter den romerske guden Saturn, som etter sigende skal ha blitt lei av all krigføringen mellom menneskene. Han sendte derfor et kraftig lyn ned til jorden som skapte en magisk varmtvannskilde. Hensikten var å gjøre menneskene mindre kamplystne. Den opprinnelige «kilden» finnes den dag i dag i Staurnia. Den fungerer som et åpent basseng hvor alle får bade i det deilige vannet, helt gratis. Og om du tror at området er et produkt av dyktige designere tar du feil. Hele kilden, med sin karakteristiske oppbygning i etasjer og de fortryllende omgivelsene, er helt autentiske. Rett og slett et syn for guder.

  Vandringens lengde: ca. 10 km
  Vandringens varighet med pauser: heldagstur
  Høydeforskjeller: 170 meter opp / 141 meter ned

 • Dag 8: Toscana/ Roma - Norge

  Det er på tide å takke for oss og igjen sette kursen mot flyplassen i Roma. Vi har avreise med KLM sen ettermiddag, via Amsterdam til Norge.

Avganger, Vandring i Toscana, Italia

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
22/5Oslo lufthavn GardermoenAlbergo MirellaMer enn 815 200,-Gå videre
22/5Stavanger lufthavn SolaAlbergo MirellaMer enn 815 200,-Gå videre
22/5Bergen lufthavn Flesland Albergo MirellaPå forespørsel 15 200,-På forespørsel

Informasjon

R E I S E F A K T A
Vandring Toscana

8 dager / 7 netter 

22. – 29. mai 2020

Pris per person kr. 15 200,- 

Inkludert i grunnprisen
•    Fly Norge - Roma t/r
•    Transferbuss til/fra flyplass  
•    7 netter i delt dobbeltrom på hotell
•    7 frokost, 7 middag, samt måltid på fly 
•    5 vandringer med lokal, engelsktalende guide 
•    Transport ifm. vandringene 
•    Reiseleder fra Tide Reiser

Eventuelle tillegg per person
•    Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,- 
•    Enkeltromstillegg kr. 2000,- 
•    Matpakke til vandring 
•    Andre elementer som ikke står under inkludert i grunnprisen

Gebyr for postforsendelse kr. 75,- (per bestilling) 
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/ trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjusteringer grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/ avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide Reiser er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier.