Vauldalen med Julemarked på Røros

I tillegg til Vauldalen som vi kjenner den, får du på denne turen blant annet julemarked i vakre Røros, samt hest- sledetur til julebord - i et magisk, snødekket vinterlandskap. 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under. 

Dagsprogram

 • Se for deg dette ...

  Røros, med sine fargerike hus, i sin fineste julestas.
  Lyslenker som krysser hverandre over de eldgamle gatene.
  Bugnende boder og butikker.
  Hest- og sledetur til julebord i et fabelaktig vinterlandskap.
  Hvit snø som legger seg oppetter veggene,
  og en blåtime som fortryller både gammel og ung.

  En mer perfekt ramme for en juletur skal man lete lenge etter.

 • Dag 1: Bergen - Gjøvik

  Vi kjører fra Bergen busstasjon kl. 09, mot Flåm og Lærdal. Vi stopper på Tyinkrysset for felles lunsj på Tyinkrysset Fjellstue. Etterpå holder vi oss på E16 forbi Aurdal og Dokka, og videre til Gjøvik og Quality Strand Hotel. Vi får servert felles middag om kvelden på hotellet

 • Dag 2: Gjøvik - Vauldalen

  Etter frokost fortsetter turen nordover til Stor-Elvdal i Koppang, hvor vi spiser felles lunsj. Videre fortsetter vi forbi Alvdal og Tynset til Røros, hvor vi tar en benstrekk, før vi kjører siste stykket inn til Vauldalen. Her blir det opphold i tre netter på Vauldalen Fjellhotell. Vertskapet ønsker oss velkommen, og tidlig kveld serveres vi middag. Kaffe drikker vi i en av peisestuene, hvor vi tar oss en prat, litt sang eller en svingom. www.vauldalenfjellhotell.no.

 • Dag 3: Julemarked på Røros

  Etter en tidlig frokost, er det avreise til Røros.
  Bergstaden er pyntet i sin fineste julestas, og det oser av julestemning! Nytt av året, etter pause i 2020, er at hele sentrum blir inkludert – noe som forsterker den autentiske og naturlige julestemningen. Mellom alle de forskjellige julemarkedsbodene finner du koselige små samlingspunkt med benker og bålpanner. Bodene finner man i nedre del av sentrum ved Nilsenhjørnet og parken. De siste årene har så mange som 60 utstillere vært med å sette sitt særegne preg på begivenheten. Her finnes alt hva hjertet begjærer av julevarer og gode smaker!
  Vi har god tid til å både besøke boder og butikker. Men før vi tar for oss julemarkedet får vi oss en bli-kjent runde med lokalguide. Her får vi blant annet se Gamle Bergstad og Røros kirke, Bergstaden Ziir. Lunsj spiser vi individuelt denne dagen.
  På ettermiddagen drar vi tilbake til hotellet for å hvile litt, før vi atter benker oss rundt middagsbordet. Utpå kvelden kan man svinge seg til levende musikk.

 • Dag 4: Kalsa Gårdsbakeri, Bua, lunsj på Skottegården og Julebord i Volldalskoja

  Vi spiser frokost før vi drar på tur. Vi drar på utflukt i lokalmiljøet, til Kalsa Gårdsbakeri - og Bua, som er en nedlagt butikk fra 50-tallet. Den gamle sjarmen er intakt. Her får vi servert kaffe, lemse og pjalt - før vi drar tilbake til gamlelandet omtrent midt på dagen, til Skottgården hvor vi spiser lunsj. Denne gården er en gammel ferdagård og skysstasjon. Jorid og Ole Peder tar oss med på en muntlig reise om hvordan ferdagårdene ble driftet den gang da. Lunsjen avsluttes med champagne og tradisjonsmusikk!
  Så nærmer det seg tid for middag, men i kveld dropper vi finstasen – julebord til tross! Vi kryper innunder skinnfellen i sleden, og lar hestene ta oss med i fakkelskinn på oppdagelsesferd, innover skogen til Volldalskoja. I et hus bygget av tømmer og stein, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt Julebord fra fjellets eget spiskammer. Måltidet avsluttes med kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet. Den som ønsker, fortsetter kvelden utover de små timer.

 • Dag 5: Vauldalen - Fagernes

  Alt har en ende og etter en god frokost er det klart for hjemreise. Det bærer sørover til Ringebu, hvor vi stopper for felles lunsj på Annis spisested. Etterpå går turen videre til Fagernes og Scandic Valdres Hotel, hvor vi overnatter og spiser dagens middag.

 • Dag 6: Fagernes - Bergen

  Etter en god frokost er det dags for siste etappe. Vi kjører fra Fagernes via Vang, Filefjell og Borgund, før vi kommer til verdens lengste tunell, Lærdalstunellen. I andre enden av tunellen stopper vi på Sognaporten for felles lunsj, før vi tar siste etappe til Voss og Bergen busstasjon

Avganger, Vauldalen med Julemarked på Røros

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
5/12BussGjøvik, Vauldalen, FagernesMer enn 812 990,-Gå videre

Informasjon

REISEFAKTA
Vauldalen med Julebord på Røros
6 dager/ 5 netter

05. - 10. desember 2021

Pris per person kr. 12 990,-

Inkludert i grunnprisen per person: 
* Bussreisen med moderne turbuss t/r 
* 5 hotellovernattinger i delt dobbeltrom 
* 5 middag, 5 frokost, 5 lunsj (individuell lunsj Dag 3 - Julemarked på Røros)
* Alle utflukter som beskrevet i program 
* Reiseleder fra Tide 

Enkeltromstillegg kr. 600,- per pers.