Skip to main content

Vauldalen med Røros

«Så snart jag kom på fjället, fick jag liksom ett nytt liv, och det var som en tung börda tagits från mig" 
Carl von Linné

 

På Vauldalen Fjellhotell behandler vertskapet sine gjester som sin egen familie. Og under deres motto «Her er vi alle verter» trollbindes man som gjest. For det er jo akkurat slik det føles, hele tiden. Det er nært og personlig, ærlig og sjarmerende.

Les mer i vårt dag-til-dag program og i reisefakta under!

 

 

 
 

 

 

 

Dagsprogram

 • Med lunhet og varme får man et unikt innsyn i gamle «ferdagårds» tradisjoner. For her, på grensen mellom Norge og Sverige, har det i lange tider kommet ferdafolk forbi. Når det på Røros en gang var et levende og travelt miljø med skysskarer og hester, varer og penger, mat og øl – bidro dette til å gjøre livet hektisk også på grensen. 
  Denne arven har vertskapet, med Jorid og Ole Peder i spissen, tatt ansvaret for å bringe videre inn i fremtiden. Vauldalen finner du på Norges tak – 1500 meter fra grensen mot Sverige og like under de praktfulle Vigelfjella.

  I løpet av oppholdet får du opplevelser som hest og kjerretur til Volldalskoja, gruvebyen og Johan Falkbergets rike, Røros - samt båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundhytta. Underveis får man utsikt til noe av det beste norsk natur har å by på, som blant annet Trollstigen, Ørneveien til Geiranger, Loenfjord, Balestrand og ikke minst Gaularfjellet med sitt spektakulære utsiktspunkt. Bli med på en unik reiseopplevelse!

 • Dag 1: Bergen - Dombås

  Vi kjører fra Bergen busstasjon, videre mot Flåm og Lærdal. Vi stopper på Tyinkrysset for felles lunsj på Filefjellstuene, før vi drar videre opp Valdresflya til Vågåmo. Herfra er veien kort til Dombås Hotell hvor vi får servert felles middag og overnatter. 

 • Dag 2: Dombås - Vauldalen

  Etter frokost fortsetter turen over Dovre og forbi Dalsbygda - hjemstedet til den lille skigiganten Therese Johaug. Turen går så videre forbi Røros og langs Aursunden til Vauldalen. Her blir det opphold i tre netter på Vauldalen Fjellhotell. 
  Vauldalen Fjellhotell ønsker velkommen til lunsj. Resten av ankomstdagen har vi til å gjøre oss litt kjent i området. Middag blir det tidlig kveld, og kaffen tar vi i en av de koselige peisestuene. 

 • Dag 3: Vauldalen

  Vi spiser en tidlig frokost, før vi setter oss i bussen for å kjøre til Sørvika. Her går vi om bord i Fæmund II. Båten bringer oss til Femundshytta, hvor vi blir mottatt av Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta, og til lunsj blir det servert spekemat og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid for musikk. Vel tilbake på hotellet serveres middag, og der inviteres til dans til levende musikk.

 • Dag 4: Vauldalen

  Etter en god frokost gjør vi oss klare for et besøk til Røros, "Falkbergets rike" og byen som er på Unescos verdensarvliste. I Røros vandrer vi rundt med en lokal byguide i Den gamle Bergstad og vi besøker den kjente Røros kirke. Det prektige byggverket Bergstaden Ziir formelig skinner mot oss etter nylig restaurering. Det blir litt tid på egenhånd før vi kjører til Brekken og Skottegården der vi spiser lunsj på en gammel slektsgard fra 1600-tallet. 
  Til middag i dag dropper vi pentøy, og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og stein, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

 • Dag 5: Vauldalen - Loen

  Alt har en ende, og etter en god frokost er det klart for hjemreise. Det bærer sørover til Dovre og Dombås, og vi stopper for felles lunsj på veien. Etter lunsj fortsetter vi mot Åndalsnes før vi kommer til den mektige Trollstigen. Videre blir det ferge over til Linga, og ikke minst Ørneveien ned til Geiranger. Turen fortsetter til Loenfjord Hotell hvor vi spiser dagens middag og overnatter.

 • Dag 6: Loen - Bergen

  Etter en god frokost begynner vi på hjemreisen. Vi kjører fra Loen, over Utvikfjellet til Skei, hvor vi følger veien videre ned til Leikanger.  Her stopper vi å Leikanger fjordhotell for å spise turens avslutningslunsj. Deretter kjører vi til Helle for å ta fergen over til Vangsnes. Vår siste etappe går gjennom Myrkdalen til Voss og Bergen busstasjon, der vi regner med å være tidlig kveld.  

Avganger, Vauldalen med Røros

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
5/7BussDombås, Vauldalen, LoenMer enn 812 990,-Gå videre

Informasjon

REISEFAKTA
VAULDALEN OG RØROS

Varighet
6 dager/ 5 netter

Periode
03. - 08. juni 2021
05. - 10. juli 2021

Pris
per person kr. 
 

Inkludert i grunnprisen
    - Reisen i moderne turbuss.
    - 5 hotellovernattinger i dobbeltrom
    - 5 middag, 5 frokost, 5 lunsj (fullpensjon!)
    - Utflukter som beskrevet i programmet
    - Reiseleder fra Tide Reiser

Eventuelle tillegg per pers.
    - Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
    - Enkeltromstillegg kr. 1.300,-
   
- Gebyr for postforsendelse kr. 75,- per bestilling
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.