Skip to main content

Vauldalen med Røros

«Så snart jag kom på fjället, fick jag liksom ett nytt liv, och det var som en tung börda tagits från mig" 
Carl von Linné

 

På Vauldalen Fjellhotell behandler vertskapet sine gjester som sin egen familie. Og under deres motto «Her er vi alle verter» trollbindes man som gjest. For det er jo akkurat slik det føles, hele tiden. Det er nært og personlig, ærlig og sjarmerende.

Med lunhet og varme får man et unikt innsyn i gamle «ferdagårds» tradisjoner. For her, på grensen mellom Norge og Sverige, har det i lange tider kommet ferdafolk forbi. Når det på Røros en gang var et levende og travelt miljø med skysskarer og hester, varer og penger, mat og øl – bidro dette til å gjøre livet hektisk også på grensen. 
Denne arven har vertskapet, med Jorid og Ole Peder i spissen, tatt ansvaret for å bringe videre inn i fremtiden. Vauldalen finner du på Norges tak – 1500 meter fra grensen mot Sverige og like under de praktfulle Vigelfjella.

I løpet av oppholdet får du opplevelser som hest og kjerretur til Volldalskoja, gruvebyen og Johan Falkbergets rike, Røros - samt båttur til den nedlagte smeltehytten Femmundhytta. Underveis får man utsikt til noe av det beste norsk natur har å by på, som blant annet Trollstigen, Ørneveien til Geiranger, Loenfjord, Balestrand og ikke minst Gaularfjellet med sitt spektakulære utsiktspunkt. Bli med på en unik reiseopplevelse!
 

 

PROGRAM

DAG 1    Bergen - Dombås
Vi kjører fra Bergen busstasjon, mot Sogndal og Luster, over Sognefjell til Lom og Vågå. Videre kjører vi over til Sel i Gudbrandsdalen og til Dombås Hotell hvor vi overnatter.
Vi stopper for individuell lunsj underveis, og får servert felles middag om kvelden på hotellet.

DAG 2    Dombås - Vauldalen
Etter frokost fortsetter turen over Dovre til Hjerkinn og vi kjører Folldalen til Savalen der vi får servert lunsj. Turen går videre forbi Tynset til Røros og vi kjører langs Aursunden til Vauldalen. Her blir det opphold i tre netter på Vauldalen Fjellhotell. 
Vauldalen Fjellhotell ønsker velkommen til middag, og kaffen tar vi i en av de koselige peisestuene. Her kan vi prate, synge litt eller kanskje ta en dans?

DAG 3    Vauldalen
Vi spiser en tidlig frokost, før vi setter oss i bussen for å kjøre til Sørvika. Her går vi om bord i Fæmund II. Båten bringer oss til Femundshytta, hvor vi blir mottatt av Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta, og til lunsj blir det servert spekemat og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid for musikk. Vel tilbake på hotellet serveres middag, og der inviteres til dans til levende musikk.

DAG 4    Vauldalen
Etter en god frokost gjør vi oss klare for et besøk til Røros, "Falkbergets rike" og byen som er på Unescos verdensarvliste. I Røros vandrer vi rundt med en lokal byguide i Den gamle Bergstad og vi besøker den kjente Røros kirke. Det prektige byggverket Bergstaden Ziir formelig skinner mot oss etter nylig restaurering. Det blir litt tid på egenhånd før vi kjører til Brekken og Skottegården der vi spiser lunsj på en gammel slektsgard fra 1600-tallet. 
Til middag i dag dropper vi pentøy, og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og stein, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

DAG 5    Vauldalen - Loen
Alt har en ende, og etter en god frokost er det klart for hjemreise. Det bærer sørover til Dovre, Dombås og Åndalsnes før vi kommer til den mektige Trollstigen. Videre blir det ferge over til Linga, og ikke minst Ørneveien ned til Geiranger. Turen fortsetter til Loenfjord Hotell hvor vi spiser dagens middag og overnatter.

DAG 6    Loen - Bergen
Etter en god frokost begynner vi på hjemreisen. Vi kjører fra Loen, via Moskog over Gaularfjellet hvor vi tar et stopp på det flotte utsiktspunktet som er helt unikt laget til. Vi gjør et stopp på Kviknes hotell, der vi spiser turens avslutningsmiddag. Deretter kjører vi til Høyanger, Vadheim, Lavik og tar fergen til Oppedal. Vår siste etappe går gjennom Masfjorden til Bergen busstasjon, der vi regner med å være ca. kl. 19.00.  
 


REISEFAKTA

Varighet
6 dager/ 5 netter

Periode
20. - 25. juni 2019

Pris
per person kr. 11.900,-
 

Inkludert i grunnprisen
    - Reisen i moderne turbuss.
    - 5 hotellovernattinger i dobbeltrom
    - 5 middag, 5 frokost, 4 lunsj (individuell lunsj dag 1 + 5)
    - Utflukter som beskrevet i programmet
    - Reiseleder

Eventuelle tillegg per pers.
    - Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
    - Enkeltromstillegg kr. 1.300,-
   
- Gebyr for postforsendelse kr. 75,- per bestilling
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet