Skip to main content

Vestlandet med Atlanterhavsveien

Bli med på Norges vakreste bussreise! 


Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som fører deg ut helt ytterst i selve storhavet. Veien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge. 

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 broer - totalt en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Veiarbeiderne arbeidet seg gjennom hele 12 orkaner før veien ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle, og som alle nasjonale turistveier har heller ikke denne som hensikt å ta deg raskest mulig frem til målet. Her står kystkulturopplevelser i høysetet! 

  I tillegg får vi med oss flere vestlandske godbiter på veien, - som vakre Ålesund, rosenes by Molde, den berømte Trollstigen opp til Åndalsnes og den vakre Ørneveien ned til Gerianger. Vi overnatter i Molde, Fosnavåg og i Skei. 

 • Dag 1: Bergen - Fosnavåg

  Vi drar fra Bergen busstasjon kl. 08.30, kjører innom Åsane terminal for påstigende kl. 08.45 samt Knarvik kl. 09:00.
  Ferden fortsetter så på E39 til Oppedal og med ferge til Lavik. Vi kjører videre forbi Førde og Skei, før vi tar et stopp i Byrkelo hos Bakar Jon for individuell lunsj. Deretter fortsetter vi forbi Nordfjordeid til Fosnavåg, hvor vi tar inn på Thon Hotel Fosnavåg for en natt. Middag i samlet lag om kvelden.

 • Dag 2: Fosnavåg - Molde

  Etter en god frokost drar vi videre nordover. Vi stopper for å ta en nærmere titt på Ålesund, som ble gjenreist i jugendstil etter den store bybrannen i 1904. I gjenreisningsprosessen ble det ikke brukt standardtegninger, og derfor fikk hvert nybygg en helt unik utforming. Det vil bli tid til å kjøpe seg lunsj her for den som ønsker, før vi følger veien videre nordover, forbi både Spjelkavik og Sjøholt til Vestnes. Her tar vi fergen over til rosenes by; Molde. Vi sjekker inn på Scandic Alexandra Molde som ligger sentralt i byen, og samles til felles middag kl. 19.30. Det blir flere stopp på veien nordover

 • Dag 3: Atlanterhavsveien

  Etter en god frokost skal vi få oppleve den barske og vakre Atlanterhavsveien som slynger seg over holmer og skjær helt ytterst mot havet. Stort sett håper man på pent vær når man er på tur, men akkurat denne dagen hadde en liten bit godt vestnorsk ruskevær gitt den optimale opplevelsen. Tettere på naturens krefter til sjøs kommer man ikke tørrskodd! Dersom været ikke er for voldsomt, vil det selvsagt bli lagt til rette for foto-stopp. Etter betraktninger og forevigelser fortsetter vi turen videre til Bud, der vi får servert fiskesuppe som er inkludert i turprisen. Fortsetter til Molde på ettermiddagen, og kjører opp til Utsikten, der vi har en fantastisk utsikt over fjord og fjell rundt Molde. Felles middag kl. 18.30

 • Dag 4: Molde - Skei

  Etter en god frokost går turen til Åndalsnes opp den berømte Trollstigen. Her stopper vi og får med oss den utrolige utsikten over fjellene. Vi fortsetter så til Linge og tar fergen over til Eidsdal. Videre får vi med oss den spektakulære Ørneveien ned til Geiranger. Her blir det individuell lunsj, før vi fortsetter videre til Skei og Thon Hotel Jølster for middag og overnatting.

 • Dag 5: Skei - Bergen

  Etter en god frokost fortsetter turen til Førde og videre til Lavik-Oppedal sambandet, tilbake til Bergen. Det blir flere stopp underveis denne dagen.

Avganger, Vestlandet med Atlanterhavsveien

AvreisedatoAvreisestedHotellLedige plasserFra pris
2/8BussVestlandetAtlanterhavsveienMer enn 87 765,-Gå videre

Informasjon

REISEFAKTA
Veslandet med Atlanterhavsveien 


02. - 06. august 2021

Pris per person kr. 7 765,-

Inkludert i grunnprisen per pers.: 
* Moderne turbuss  
* 4 hotellovernattinger i delt dobbeltrom
* 4 frokost, 4 middag, 4 lunsj - hvorav en på Hotel Union Geiranger!
* Utflukter som beskrevet i programmet
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per pers: 
* Tillegg for enerom kr. 1 500,-
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling)

Bussavgang fra Bergen busstasjon kl. 08:30, Åsane terminal kl. 08:45 og fra Knarvik kl. 09:00. 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet