Vestlandet med Atlanterhavsveien

Bli med på Norges vakreste bussreise! 


Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som fører deg ut helt ytterst i selve storhavet. Veien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge.  

Les mer i vårt dagsprogram og i reisefakta under! 

Dagsprogram

 • Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 broer - totalt en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Veiarbeiderne arbeidet seg gjennom hele 12 orkaner før veien ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle, og som alle nasjonale turistveier har heller ikke denne som hensikt å ta deg raskest mulig frem til målet. Her står kystkulturopplevelser i høysetet! 

  I tillegg får vi med oss flere vestlandske godbiter på veien, - som vakre Ålesund, rosenes by Molde, den berømte Trollstigen opp til Åndalsnes og den vakre Ørneveien ned til Gerianger. Vi overnatter i Molde, Fosnavåg og i Skei. 

 • Dag 1: Bergen - Fosnavåg

  Vi drar fra Bergen busstasjon kl. 08.30, kjører innom Åsane terminal for påstigende kl. 08.45 samt Knarvik kl. 09:00.
  Ferden fortsetter så på E39 til Oppedal og med ferge til Lavik. Vi kjører videre forbi Førde til Skei, hvor vi spiser felles lunsj på Thon hotel Jølster. Videre på veien tar vi et stopp i Byrkelo hos Bakar Jon. Deretter fortsetter vi forbi Nordfjordeid til Fosnavåg, hvor vi tar inn på Thon Hotel Fosnavåg for en natt. Middag i samlet lag om kvelden.

 • Dag 2: Fosnavåg - Molde

  Etter en god frokost drar vi videre nordover. Vi stopper for å ta en nærmere titt på Ålesund, som ble gjenreist i jugendstil etter den store bybrannen i 1904. I gjenreisningsprosessen ble det ikke brukt standardtegninger, og derfor fikk hvert nybygg en helt unik utforming. Vi ser oss litt rundt før vi drar til Thon Hotel Ålesund for felles lunsj. Etterpå følger vi veien videre nordover, forbi både Spjelkavik og Sjøholt til Vestnes. Her tar vi fergen over til rosenes by; Molde. Vi sjekker inn på Scandic Seilet Molde som ligger sentralt i byen, og samles til felles middag om kvelden.

 • Dag 3: Atlanterhavsveien

  Etter en god frokost skal vi få oppleve den barske og vakre Atlanterhavsveien som slynger seg over holmer og skjær helt ytterst mot havet. Stort sett håper man på pent vær når man er på tur, men akkurat denne dagen hadde en liten bit godt vestnorsk ruskevær gitt den optimale opplevelsen. Tettere på naturens krefter til sjøs kommer man ikke tørrskodd! Dersom været ikke er for voldsomt, vil det selvsagt bli lagt til rette for foto-stopp. Etter betraktninger og forevigelser fortsetter vi turen videre til Bud, der vi får servert fiskesuppe som er inkludert i turprisen. Fortsetter til Molde på ettermiddagen, og kjører opp til Utsikten, der vi har en fantastisk utsikt over fjord og fjell rundt Molde. Felles middag om kvelden.

 • Dag 4: Molde - Skei

  Etter en god frokost går turen til Åndalsnes opp den berømte Trollstigen. Her stopper vi og får med oss den utrolige utsikten over fjellene. Vi fortsetter så til Linge og tar fergen over til Eidsdal. Videre får vi med oss den spektakulære Ørneveien ned til Geiranger, hvor vi flotter oss med lunsj på Hotel Union! Deretter fortsetter vi videre til Skei og Thon Hotel Jølster for middag og overnatting.

 • Dag 5: Skei - Bergen

  Etter en god frokost fortsetter turen til Førde og videre til Lavik-Oppedal sambandet, tilbake til Bergen. Det blir flere stopp underveis denne dagen.