Vestlandet med Atlanterhavsveien

Bli med på Norges vakreste bussreise! 

Nasjonal Turistvei Atlanterhavsveien er en helt unik veistrekning som fører deg ut helt ytterst i selve storhavet. Veien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge. 


Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 broer - totalt en strekning på 8274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Veiarbeiderne arbeidet seg gjennom hele 12 orkaner før veien ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle, og som alle nasjonale turistveier har heller ikke denne som hensikt å ta deg raskest mulig fra a til b. Her står kystkulturopplevelser i høysetet! 

Som alle nasjonalveier har heller ikke denne til hensikt å ta oss rasket mulig frem til målet. I tillegg får vi med oss flere vestlandske godbiter på veien, - som vakre Ålesund, rosenes by Molde, den berømte Trollstigen opp til Åndalsnes og den vakre Ørneveien ned til Gerianger. Vi overnatter i Molde, Fosnavåg og i Loen. PROGRAM 

Dag 1: Bergen - Fosnavåg
Dag 2: Fosnavåg - Ålesund - Molde
Dag 3: Atlanterhavsveien 
Dag 4: Molde - Trollstigen - Ørneveien - Geiranger - Loenfjord
Dag 5: Loenfjord - Bergen 

Dag 1         Bergen - Fosnavåg
Avreise fra Bergen busstasjon - perrong P, kl. 08.30. Videre fra Åsane Terminal kl. 08.45.
Fortsetter på E39 til Oppedal og ferge til Lavik. Kjører til Førde og til Skei hvor vi stopper for enkelt lunsk, før vi fortsetter forbi Byrkjelo og opp til Forsnavåg. Vi tar inn på Thon Hotel Fosnavåg for natten. Middag i samlet lag om kvelden.

Dag 2         Fosnavåg - Ålesund - Molde 
Etter en god frokost kjører vi innom Ålesund for se oss litt rundt i denne hyggelige byen. Det blir også tid til å spise lunsj (individuelt) før vi fortsetter turen nordover via Stranda – Liabygda – Vestnes, der ferge bringer oss til Molde, rosenes by. Vi samles til felles middag kl. 20.00 på hotellet, som har sentral beliggenhet i byen. 

Dag 3         Atlanterhavsveien og Utsikten
Etter frokosten skal vi får oppleve den barske og vakre Atlanterhavsveien som slynger seg over holmer og skjær helt ytterst i havgapet. Stort sett håper man på pent vær når man er på reise, men akkurat denne dagen hadde det gjort seg med litt vestnorsk ruskevær! Tettere på naturens krefter til sjøs kommer man ikke tørrskodd. Her vil det bli lagt til rette for foto-stopp, og etter betraktninger og forevigelser fortsetter vi turen videre til Bud. Her får vi servert fiskesuppe som er inkl. i turprisen. På returen til Molde om ettermiddagen kjører vi opp til Utsikten, hvor vi får et nydelig utsyn over fjord og fjell rundt Molde. Felles middag kl. 20.00.

Dag 4         Molde - Trollstigen - Ørneveien  og Geiranger - Loen 
Etter en god frokost går turen til Åndalsnes opp den berømte Trollstigen, der vi stopper og får med oss den utrolige utsikten over fjellene. Forsetter til Linge og ferge til Eidsdal. Videre over Ørneveien til Geiranger hvor vi stopper for individuell lunsj. Etterpå fortsetter vi ferden til Loen og Loenfjord hotell for middag og overnatting. 

Dag 5         Loen - Bergen
Etter frokost sjekker vi ut og fortsetter turen via Byrkjelo med ett stopp hos Barker Jon, før vi fortsetter via Skei og Førde til Lavik-Oppedal sambandet, tilbake til Bergen. Det vil bli flere stopp underveies, og vi regner med å ankomme Bergen på kvelden.  


REISEFAKTA
Veslandet med Atlanterhavsveien 


5. - 9. august 2019
Pris per person kr. 7 050,-

Inkludert i grunnprisen per pers.: 
* Moderne turbuss  
* 4 hotellovernattinger i delt dobbeltrom
* 4 frokost, 4 middag, 2 lunsj 
* Utflukter som beskrevet i programmet
* Reiseleder fra Tide

Eventuelle tillegg per pers: 
* Tillegg for enerom kr. 1 200,-
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-

Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling)
 

Vi tar forbehold om nok påmeldte for å gjennomføre turen, samt endringer og skrive/trykkfeil. Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. 

Tide er medlem i Reisegarantifondet og har stilt de nødvendige garantier. Her kan du lese mer om hva det betyr for deg som kunde at Tide er medlem av reisegarantifondet.

Logo Reisegarantifondet